Werenski, Laine och Matthews är nominerade till årets rookieFoto: All Over Press

NHL har börjat släppa nomineringarna inför NHL Awards i Las Vegas 21 juni. I går offentliggjordes vilka som gör upp om Calder Trophy som går till ligans bästa rookie och svenske William Nylander nobbas trots en fin säsong.

Att ettan och tvåan från förra sommarens draft Auston Matthews och Patrik Laine skulle vara två av de nominerade till priset för årets rookie var inte så förvånande. Matthews har varit en av Torontos bästa spelare den här säsongen och under sin första säsong gjorde han 40 mål och 29 assist vilket var bäst bland alla rookies i ligan.

Laine rivstartade säsongen och prickade in mål i parti och minut och till slut stannade han på 36 mål och 28 assist på sina första 73 matcher i världens bästa liga.

Att Zach Werenski blir den tredje nominerade är inte heller det särskilt överraskande även om det fanns andra rookies som gjort en stark säsong. Werenski har gått in och gjort det riktigt bra i Columbus under säsongen och det som 19-åring på en position som normalt tar längre tid att lära sig att spela än forwards. Werenski gjorde 47 poäng vilket var den näst bästa säsongen av en back i Columbus historia och dessutom den bästa säsongen av en rookie i klubben historia.