Pittsburgh firar.Foto: All Over Press

Columbus lyckades knipa en seger på hemmaplan senast och var återigen piskade att vinna för att hålla matchserien vid liv. Men Pittsburgh var för starka och Columbus tvingades till tidig semester.

Det var inte en av Pittsburghs bästa matcher i slutspelet inatt men trots det var man efter matchen klara för andra rundan efter 4-1 matcher. Något man kan tacka sin målvakt Marc-Andre Fleury för, han räddade nämligen hela 49 skott under matchen.
— Jag är bara glad att jag kan bidra till en seger, säger målvakten till nhl.com.

Pittsburgh gick upp i en 3-0 ledning tidigt i andra efter två mål av Bryan Rust men Columbus kom tillbaka och efter 3.52 i tredje perioden kvitterade man till 3-3 men målet blev bortdömt på grund av målvaktsinterference. Istället gjorde Sidney Crosby 4-2 i powerplay dryga minuten senare och Pittsburgh utökade sin ledning till 5-2 kort därefter. Columbus var efter det aldrig nära att hota Pittsburgh och har nu spelat färdigt för den här säsongen. Columbus tränare John Tortorella var trots förlusten nöjd med laget efteråt.
— Det var en riktigt laginsats. Jag gillar det här laget, säger han till nhl.com