Ida Press (till höger) firar efter SM-guldetFoto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Efter en säsong där det tog slut redan i kvartsfinalen bygger nu Leksand vidare inför nästa säsong och man gör det genom att värva in en färsk guldmedaljör. På sin hemsida meddelar klubben att man har gjort klart med Ida Press som närmast kommer från Djurgården.
— Det känns jättebra att komma till Leksands IF. Ända sedan jag kom i kontakt med Leksand har jag haft en bra känsla som bara har stärkts ju längre vi har diskuterat. Det kändes till slut som ett självklart val. Min spetskompetens ligger främst i offensiven och spelet med puck, men jag har utvecklats mycket även vad gäller det defensiva spelet under de senaste säsongerna, säger den blott 17-åriga backen.

Leksands tränare Alexander Eriksson säger såhär om sitt nyförvärv:
— Ida är en ung och lovande back med erfarenhet från såväl SDHL som juniorlandslag. Hon har många fina offensiva kvaliteter som vi kan dra stor nytta av. Jag tror att det är helt rätt för henne att komma till oss i Leksands IF för sin fortsatta utveckling och hon kommer nog att få en lite annan roll här än i Djurgården.

I samma nyhet meddelades det också att just Eriksson får förnyat förtroende som tränare för laget.
— Det känns väldigt roligt att vi nu får chansen att fortsätta att utveckla det vi har påbörjat tillsammans. Jag har hela tiden haft ett långsiktigt tänk med vår träning och satsning. Vi har mycket att bygga vidare på, och jag känner att det finns en stor potential i laget. Det finns väldigt mycket mer att hämta, och jag hoppas att vi kommer att kunna visa det den här säsongen, säger Alexander Eriksson