John PerssonFoto: Ronnie Rönnkvist

Efter uppflyttningen till SHL har Mora hittills legat lågt med nyförvärv inför kommande säsong men nu är det klart att klubben plockar hem John Persson från Färjestad.
— Vi är jätteglada att John väljer att komma ”hem” och spela för den klubben som han gjorde många år i som ungdoms- och juniorspelare. Mora IK kommer få en spelare som är otroligt motiverad och är fast besluten på att göra allt som krävs för att vinna matcher åt oss, säger klubbens sportansvarige Anders Sundby till Moras hemsida.

John Persson har Mora som moderklubb och spenderade större delen av sin ungdoms- och juniorkarriär i klubben. Efter åtta år med spel i andra klubbar väljer han nu att komma hem igen.
— Det känns skönt att ha det klart. Jag följde hela matchserien mot Leksand och när det blev klart att Mora gick upp i SHL kändes det direkt som ett möjligt och bra alternativ för mig. Jag vill bidra med en ledande roll, visa vad man går för och givetvis också producera en del poäng. Som sagt ska det bli jäkligt roligt att komma hem igen, säger John Persson om sitt beslut att välja Mora.