Pekka Rinne storspelar i kassenFoto: All Over Press

Anaheim var först ut och inatt Nashville stod för slutspelets andra svepning när man efter 4-1 på hemmaplan vann fjärde raka matchen och skickade Chicago-spelarna ut till golfbanorna.

Nashville mot Chicago var en matchserie som på förhand tippades bli jämn med en liten fördel för Chicago. Det tyckte tydligen inte Nashville-spelarna som gått ut och kört över Chicago i fyra matcher. En stark bidragande orsak till det har varit att målvakten Pekka Rinne hittat tillbaka till gammalt gott slag. Han har hållit nollan i två av fyra matcher och inatt räddade han ytterligare 30 skott.
— Det känns bra. Jag har känt mig säker genom hela serien, säger 34-åringen till nhl.com.

Nashville tog ledningen i matchen halvvägs in i den andra perioden genom backen Roman Josi och sedan släppte man inte taget. Halvvägs in i den tredje perioden gjorde Roman Josi sitt andra för kvällen och Nashville ledde då med 3-0. Chicago reducerade genom Jonathan Toews men kom aldrig närmare. Istället var det Viktor Arvidsson som satte 4-1 i tom kasse.
— Vi satte upp en matchplan inför matchen och jag tycker att vår killar spelade riktigt bra. De utförde planen riktigt bra, säger Nashvilles tränare Peter Laviolette till nhl.com

Vinnaren av Bästemanpriset 2017: