Pekka Rinne storspelar i kassenFoto: All Over Press

Anaheim var först ut och inatt Nashville stod för slutspelets andra svepning när man efter 4-1 på hemmaplan vann fjärde raka matchen och skickade Chicago-spelarna ut till golfbanorna.

Nashville mot Chicago var en matchserie som på förhand tippades bli jämn med en liten fördel för Chicago. Det tyckte tydligen inte Nashville-spelarna som gått ut och kört över Chicago i fyra matcher. En stark bidragande orsak till det har varit att målvakten Pekka Rinne hittat tillbaka till gammalt gott slag. Han har hållit nollan i två av fyra matcher och inatt räddade han ytterligare 30 skott.
— Det känns bra. Jag har känt mig säker genom hela serien, säger 34-åringen till nhl.com.

Nashville tog ledningen i matchen halvvägs in i den andra perioden genom backen Roman Josi och sedan släppte man inte taget. Halvvägs in i den tredje perioden gjorde Roman Josi sitt andra för kvällen och Nashville ledde då med 3-0. Chicago reducerade genom Jonathan Toews men kom aldrig närmare. Istället var det Viktor Arvidsson som satte 4-1 i tom kasse.
— Vi satte upp en matchplan inför matchen och jag tycker att vår killar spelade riktigt bra. De utförde planen riktigt bra, säger Nashvilles tränare Peter Laviolette till nhl.com