Johnny Gaudreau och Patrick Kane förstärker USA.Foto: Bildbyrån

De tillhör några av NHL:s största stjärnor. Nu står det klart att Calgarys Johnny Gaudreau och Chicagos Patrick Kane förstärker USA i VM.

Både Patrick Kanes Chicago och Johnny Gaudreaus Calgary åkte ut i den första rundan av Stanley Cup-slutspelet. Nu förlänger de bägge stjärnspelarna sin säsong med VM-spel i Köln när de förstärker USA:s trupp. Detta rapporterar Sportsnet som hämtar uppgifterna från Twitter.

Gaudreau, 23, gjorde 61 poäng under NHL-säsongen och fanns med i det nordamerikanska U23-lagets World Cup-trupp i höstas och gjorde då fyra poäng. I USA:s trupp återfanns Patrick Kane som gjorde 89 poäng under NHL-säsongen.
I USA:s trupp återfinns starka namn som Jack Eichel och Jimmy Howard. USA återfinns i samma grupp som Sverige i VM som startar 6 maj.