Oscar Fantenberg.
Nyheter

Fantenberg på väg mot NHL: ”Finns intresse”

ANNONS

Efter SM-guldet med Frölunda förra säsongen flyttade Oscar Fantenberg till Ryssland och Sotji men redan efter en säsong kan han vara bort från klubben. För efter en stark första säsong i KHL ryktas det nu om NHL-spel till hösten.
— Jag har hört att det finns intresse, säger Fantenberg i en intervju med Hockeysverige.se

Oscar Fantenberg, 25, hade en stark säsong bakom sig i Frölunda och avslutade med att vinna SM-guld med klubben, men trots att han hade kontrakt med klubben valde han att inför den här säsongen flytta österut, till gamla OS-staden Sotji.
— Jag kände att jag hade en bra säsong i Frölunda så när chansen dök upp tyckte jag att det var ett bra läge att prova på något nytt. Det är en bra liga i Europa och det var ett bra steg i min karriär. Jag fick en ny utmaning och det kändes rätt, säger han när hockeysverige.se ringer upp för att prata om säsongen.

Trots miljöombytet har även denna säsong gått bra för Oscar som under sin säsong i Sotji gjorde sin poängmässigt bästa säsong i karriären. Han lyckades att skrapa ihop hela 23 poäng på 44 matcher.
— Jag har fått spela mycket och har fått en offensiv roll. Sen är det ju ett lag som inte ligger i toppen. I Frölunda kunde vi ha matcher där vi visste att vi skulle gå ut och föra spelet. Det här var ett lag där vi fick kriga lite mer och ta match för match. Jag har mycket speltid både i fem mot fem-spelet men också i powerplay så det känns bra att kunna bidra med mycket poäng.

Något som kan vara svårt för svenska hockeyspelare när de flyttar till Ryssland är att anpassa sig till livet utanför isen och det förekommer en del mardrömshistorier om livet i Ryssland. Historier som Oscar också hört tidigare men när han väl kom till Ryssland blev han överraskad.
— Att bo i Sotji var bättre än vad jag trodde faktiskt, både boendet och klimatet. Man har ju hört historier om Ryssland innan men det var bra. Sotji är nog bästa stället att spela och bo på i Ryssland. Sen är det en annan mentalitet där, det är lite tuffare än i Sverige och det har varit tufft i perioder när man själv inte varit så positiv att man måste handskas med det också.

Efter sin fina säsong var det många som trodde att Oscar skulle få vara med och spela VM senare under våren. Sen började NHL-spelarna tacka ja och när truppen till helgens Carlsson Hockey Games släpptes var överraskande Oscars namn inte med. För hockeysverige.se bekräftar han nu att det delvis beror på skada.
— Ja jag har haft lite känningar här på slutet. Jag blev inte lovad någonting om VM utan skulle vara med nu i veckan men tvingades tacka nej på grund av att jag är skadad och jag kände väl att kan man inte vara 100 procent så kändes det inte rätt att åka heller. Sen är det klart att det hade varit grymt kul att få ha varit med och se och lära under detta VM. Sen hade jag kanske inte fått spela så mycket i och med alla NHL-spelare och det hade kanske inte varit så kul. Men samtidigt så hade det varit kul att fått vara med i gruppen och ha en chans på ett VM-guld. Det är ju stort bara att få spela VM. Jag fick ju känna på det lite förra säsongen så det är klart att det hade varit kul.

På tal om NHL, det har ryktas om att du ska spela i NHL nästa säsong. Vad kan du säga om det?
— Egentligen ingenting. Jag har hört att det finns ett intresse, min agent sköter den biten men inget är i alla fall påskrivet än. Jag får ta det efter säsongen här och sätta mig ner med min agent och se vad som finns att ta ställning till, men jag har hört att det finns intresse.

Men du säger inte nej om du får chansen?
— Absolut inte, det är ju en dröm sedan man var liten att få spela NHL. Det är ju dit man vill och får man chansen så tackar jag inte nej till det.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL