Fredrik Söderström.Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson

Efter sex raka säsonger som huvudtränare för IK Oskarshamn tackade Fredrik Söderström för sig när den här säsongen tog slut. I en intervju med Hockeysverige.se berättar han om beslutet att lämna Oskarshamn delvis var för att att behövde en ny utmaning och nu ser det ut som att han har hittat den. I dag meddelar nämligen den norska klubben Storhamar att Söderström kommer vara deras tränare de kommande två åren.
— Vi är väldigt glada över att Fredrik har tackat ja till att bli vår nya tränare. Det har varit en lång process för att försäkra oss om att vi anställer en riktigt bra tränare som tar klubben till nästa nivå, säger Sjur Rakstad-Larsen från klubbens sportsliga råd till klubbens hemsida och tillägger:
— Vi ville ha en tränare som hade fokus både på att utveckla spelare men också kan skapa ett slagkraftigt lag och nu har vi fått den bästa lösningen på plats i och med Fredrik Söderströms ankomst.

Fredrik själv är också nöjd med att få ta över Storhamar.
— Jag har fått ett jättebra intryck av klubben sedan vi fick kontakt med varandra och när jag var på besök här för någon vecka sedan. Det här känns rätt för mig, det var några pusselbitar som skulle på plats, både för mig och för klubben och nu har vi fått till det. Jag är mycket glad över att få jobbet som tränare i Storhamar, säger han till klubbens hemsida.