• Publicerat 28 april, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Anton KarlssonFoto: Bildbyrån

Linköpings back Anton Karlsson har spelat med nummer 9 på ryggen under sin seniorkarriär. Men när Tony Mårtensson nu återvänder till den östgötska slätten har han beslutat sig för att släppa sin prestige kring numret och låta den 13 år äldre veterancentern får det.

I det senaste avsnittet av LHC-podden berättar Karlsson att han hoppas att Mårtensson ska belöna honom väl för hans vilja att släppa numret och hintar att det utlovats kompensation. Samtidigt avslöjar smålänningen, med Boro-Vetlanda som moderklubb, vilket hans nya nummer blir. Många har tryckt på för att han ska våga välja nummer 69, men efter att inte ha känt sig helt bekväm med det alternativet står det i stället klart att han satsar på nummer 47, vilket gör att han blir ”AK-47” precis som automatkarbinen.
– Min kompis Claes Nordén tyckte att det passade bra, så en Kalasjnikov får det bli helt enkelt, berättar Karlsson i podden.

Anton Karlsson upplevde sin hittills bästa SHL-säsong med LHC och förlängde nyligen kontraktet med klubben. På 48 matcher svarade han för elva poäng (2+9).