Alexander Steen och Patrik Berglund.
St. Louis

Blues kvitterade matchserien – två svenskar och en stjärnryss låg bakom vinsten

I nattens möte mellan Nashville Predators och St. Louis Blues såg Vladimir Tarasenko till att utjämna kvartsfinalserien till 1-1 när han sköt två mål i Blues 3-2-seger. Förlusten innebar Nashvilles första i det här slutspelet.

Det var i den tredje perioden som ryssen klev fram och pricksköt in segermålet med ena knät längs isen. Fullträffen uppkom efter en fin uppåkning av Joel Edmundson och Jaden Schwartz som genom en passning snett-inåt-bakåt hittade fram till en fri Tarasenko som fick ett perfekt läge att trycka dit pucken.

Annars var det bortalaget som fick bäst start på matchen. James Neal såg nämligen till att ge sitt lag en 1-0-ledning under den första perioden – och efter hemmalagets kvittering av Tarasenko klev Ryan Ellis fram med ett mäktigt slagskott som såg otagbart ut för Jake Allen i Blues målbur.

Men det blev som sagt Blues som tog hem segern. Och man gjorde det inte bara med hjälp av sin tvåmålskytt: även en svensk duo stod för förarbete till den viktiga kvitteringen i matchserien. På Blues 1-1-mål plockade Alexander Steen upp sin tredje passningspoäng i slutspelet – och när Jori Lehtera kvitterade till 2-2 var det Patrik Berglund som hjälpte till att gröta fram pucken till sin lagkamrat. Det var Berglunds fjärde assist i slutspelssammanhang den här säsongen. Han står inte noterad för något mål ännu.

Ingen svensk i Nashville noterades för några poäng.

St. Louis Blues – Nashville Predators 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)