Carl Hagelin.
Washington

Svensken var tillbaka efter sju veckors frånvaro – fick segerjubla i sin comeback

Carl Hagelin var tillbaka i Pittsburgh Penguins laguppställning efter sju veckors frånvaro på grund av skada. Och det blev en rolig comeback för svensken som spelade elva minuter. Penguins vann med hela 6-2 mot Washington Capitals och har nu 2-0 i matcher i kvartsfinalserien.

Capitals saknade knappast chanser i nattens drabbning mellan lagen. Men Marc-Andre Fleury gjorde hela 34 räddningar – och gav därmed sitt lag en chans att sticka ifrån och vinna. Utespelarna förvaltade målvaktens fina spel på bästa tänkbara sätt. Laget klev nämligen upp till en betryggande 4-1-ledning när Phil Kessel, i inledningen av den tredje perioden, gjorde sitt andra mål för matchen.

Washington slet för att ta sig tillbaka i handlingar – och Nicklas Bäckström såg till att tända visst hopp hos sitt lag när han skickade in sitt tredje slutspelsmål och krympte avståndet till Penguins. Men istället för att Capitals påbörjade sin vändning stängde Evgeni Malkin tillställningen med sitt 5-2-mål med fem minuter kvar av ordinarie matchtid. Sedan fastställde Jake Guentzel slutresultatet med sin andra fullträff för kvällen.

Ingen svensk noterades för några poäng i Penguins – men Bäckström plockade, utöver sitt mål, även upp en assist när Capitals fick in 1-1-målen i matchens andra period. Segern innebär att Pittsburgh har slagläge på Washington efter två raka segrar.

Noterbart var att Patric Hörnqvist klev av matchen efter att ha fått en puck på foten. Just nu finns inga uppgifter kring hur pass allvarligt pucken tog på svensken. Det sägs även att Nicklas Bäckström samlade ihop sitt manskap efter matchen och höll ett brandtal. Vad han sa till sina lagkamrater har dock inte läckt ut ännu.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 6-2 (0-0, 3-1, 3-1)
Pittsburgh: Phil Kessel 2 (4), Jake Guentzel 2 (7), Evgeni Malkin (2), Matt Cullen (1).
Washington: Matt Niskanen (1), Nicklas Bäckström (3).