Spelaren till vänster är inte Jesper Pettersson, men han har varit lagkamrat med honom.
SHL

Djurgården värvar fyra varav landslagscenter på fyra år

ANNONS

Djurgården har av olika anledningar behövt ligga lågt länge med vilka spelare man gjort klart med. Men på tisdagen kunde man släppa namn. Fyra stycken till antalet där Andreas Engqvists fyraårskontrakt stack ut mest.
– Jag har känt att den dagen jag flyttar hem till Djurgården vill jag köra för fullt, säger Andreas Engqvist som återvänder efter sju år.

Djurgården presenterade fyra nyförvärv på tisdagen och slog på stort. Man gjorde klart med Joacim Eriksson, Tom Nilsson, Jesper Pettersson och Andreas Engqvist där det framförallt var den sistnämnde som stack ut i och med att han valt att skriva på ett fyraårskontrakt med klubben.
– Jag har känt att den dagen jag flyttar hem till Djurgården vill jag köra för fullt. När jag kom upp i det här laget var Ölvestad och många fler som varit i föreningen en längre tid här. Jag har alltid sett upp till dem så för mig har det alltid känts som att jag vill köra på i Djurgården och försöka uppnå något i klubben. Jag vill inte åka hem och sen sticka igen utan jag vill vara med på den här resan, säger Engqvist till Djurgårdens hemsida.

Engqvist lämnade Djurgården 2010 och spelade två år i Montréals organisation innan han därefter gjort fem säsonger i KHL för Atlant, CSKA och Salavat Julajev där den senaste säsongen blev spolierad på grund av hjärnskakning.

Joacim Eriksson var Växjös etta den senaste säsongen, men blev inte riktigt den succé klubben hade räknat med och släpptes officiellt från sitt kontrakt igår när Växjö offentliggjorde att Viktor Fasth återvänder.
– Joacim Eriksson är en högkvalitativ målvakt som tillsammans med Adam kommer att bilda ett väldigt starkt målvaktsteam. Vi tycker att Jocke är en lugn, storvuxen högerplockande målvakt med bra spelförståelse och ett modernt täckande målvaktsspel. Vi vet också att han är väldigt ambitiös i sin träning och sina förberedelser vilket passar väl in i de krav vi ställer på spelare inom Djurgårdens verksamhet, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

De två backvärvningarna Jesper Pettersson och Tom Nilsson kommer båda ursprungligen från Stockholm, men har fostrats till elitspelare på annan ort.
Pettersson i Linköping där han blev JVM-back. De tre senaste säsongerna har han spelat i Nordamerika, men haft svårt att ta plats i AHL och senaste säsongen spelade han uteslutande i ECHL för Reading där han sköt fyra mål och 20 assist på 58 matcher.
– Jesper är en rörlig, hårt arbetande tvåvägs-spelande back som precis som Tom Nilsson gillar att spela rejält och fysiskt i närkampsspelet. Vi tycker att Jesper besitter bra utvecklingsbara grunder för att kunna bli en bra tvåvägsback av hög klass, säger Joakim Eriksson.

Nilsson har vunnit SM-guld med Frölunda, där han gjorde två säsonger efter att ha spelat juniorkarriären i Mora. Senaste säsongen spelade han i AHL för Vancouvers farmarlag Utica, men spelade bara 17 matcher.
– Tom är en storvuxen, ambitiös defensiv rightfattad back som vi ser som en ersättare till Ville Varakas. Han spelar som en äkta järnkamin då han gillar att tävla och tackla. Tom är säker i sitt passningsspel, duktig i positionsspelet och duktig på att stänga ner motståndarnas bästa forwards, säger Joakim Eriksson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL