Jubel efter Oscar Lindbergs mål. Erik Karlsson hade dock all anledning att deppa.
Ottawa

Räkna inte ut Rangers – vann ‘måstematchen’: ”En extra dags vila behövdes”

New York Rangers är inne i serien mot Ottawa. Tre svenskar utmärkte sig i natt när man vann med 4-1 hemma, och reducerade till 2-1 i matcher.
– Nu måste vi fokusera på nästa match, säger coachen Alain Vigneault.

Efter två rysare, där Ottawa avgjort i slutminuterna och i den andra övertidsperioden, blev nattens möte mellan Rangers och Ottawa långt ifrån en spännande duell. Rangers hade 2-0 efter den första perioden och ledde med 4-0 under en kort stund i den andra. Det var aldrig något snack om saken i ödesmatchen i Madison Square Garden.

Mats Zuccarello sköt 1-0 och spelade fram Michael Grabner till 2-0. I den andra perioden fyllde Rick Nash på innan Oscar Lindberg sköt sitt första slutspelsmål för året när Rangers gick fram till 4-0. Stekheta Jean-Gabriel Pageau reducerade visserligen med sitt femte mål på två matcher, men mer än så blev det inte för Ottawa. New York Rangers reducerade serien till 2-1 i matcher och kan alltjämt behålla sitt hopp om en ny konferensfinal.

Henrik Lundqvist stoppade 26 skott och Mika Zibanejad noterades för en assistpoäng på Zuccarellos 1-0. Zibanejad har gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna i slutspelet.

Matchserien hade vilat i två dagar efter Ottawas övertidsvinst i lördags. Det var nyckeln till Rangers seger, menar coachen Alain Vigneault.
– Den extra dagens vila behövdes för oss, både för det mentala och det fysiska. Jag kände att vi spelade bra i Ottawa och förmodligen förtjänade bättre. Det hände inte, och det är en del av hockeyn, säger coachen enligt nhl.com.
– Vi kom till spel idag och vann den här matchen. Nu måste vi fokusera på nästa.

Det var framför allt i den första perioden som det utvilade New York Rangers sköljde över ett till synes tröttare Ottawalag.
– Vi förlorade matchen i förstaperioden. De var redo, de var hungriga, de var desperata och det kunde vi inte matcha alls. Så var det, säger Ottawas tränare Guy Boucher.

Även nästa match i serien spelas i Madison Square Garden.