Erik Karlsson. …
Ottawa

Karlssons hovmästartakter gav Ottawa matchbollen

Hans lag hade förlorat två raka och motståndarna New York Rangers var favoriter när kvartsfinalserien vände åter till den kanadensiska huvudstaden. Då klev Erik Karlsson fram och serverade sina lagkompisar tre gånger om för att ge segern till Ottawa.

Det började inte på bästa sätt för Ottawa Senators när de på hemmaplan tog emot New York Rangers för match fem i kvartsfinalserien. Bortalaget gick upp till en 2-0-ledning när drygt fem minuter passerat av matchen genom mål av Jesper Fast och Nick Holden.
Men Ottawa kunde reducera omgående genom Mark Stone och i den andra perioden gjorde hemmalaget två mål till.

Rangers skulle dock kvittera innan periodvilan och efter halva tredje spelad gav Jimmy Vesey sitt lag ledningen med sitt första slutspelsmål någonsin. Lyckan skulle bara hålla i sig till slutminuterna då Derick Brassard kunde kvittera.

Efter 6:28 av förlängningsspelet kunde Kyle Turris sen avgöra matchen och ta Ottawa till ledning med 3-2 i matcher.
— Jag lyckades kliva runt backen och sökte femte hålet, beskrev matchhjälten sitt mål för nhl.com. Ett mål som startades med en passning av Erik Karlsson bakom eget mål och svensken hade två assist ytterligare i matchen.

Jesper Fast gjorde två poäng (Ett mål och en assist) och Henrik Lundqvist stoppade 32 skott i matchen som slutade 5-4 till Ottawa.