Emma Eliasson.
SDHL 1

Stora damstjärnan lägger av: ”Stolt över vad jag gjort”

ANNONS

Damligan SDHL blir en stor profil fattigare. Nu meddelar Luleås lagkapten och backstjärna Emma Eliasson att karriären är över.
– Det här är ett beslut som har vuxit fram under de senaste säsongerna, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon är en av de bästa, om inte den bästa backen som svensk damhockey har producerat. Men nu är karriären över för Emma Eliasson. I ett pressmeddelande från Luleå Hockey meddelar Eliasson att hon 27 år gammal väljer att dra sig tillbaka.
– Det här är ett beslut som har vuxit fram under de senaste säsongerna. Tanken på att sluta fanns redan under sista säsongen i Munksund, men en flytt till Luleå Hockey gjorde att jag fick ny energi och chansen att vara med om att flytta fram damhockeyns positioner ytterligare för framtiden – vilket jag är väldigt stolt över att ha gjort, säger hon i ett pressmeddelande.
– Nu kommer jag att satsa på att slutföra mina studier och låta vardagen få ett lugnare tempo.

Eliasson, med rötterna i Kiruna, slog igenom tidigt och var landslagsspelare i Damkronorna redan som 14-åringen. 2006 var hon 16 år gammal med om att vinna OS-silver i Turin. Utöver det har hon ett SM-guld med Luleå från i fjol på sin meritlista.
– Emma har en fantastisk hockeykarriär att se tillbaka på. Landslagsspelare sedan hon var 14 år och en verklig nyckelspelare och lagkapten för Luleå Hockey/MSSK. Jag är mycket stolt över att ha fått chansen att jobba med Emma, som inte bara är en av de bästa spelarna som jag fått coacha utan också Sveriges bästa back genom tiderna, säger Luleås coach Fredrik Glader.

På grund av en väldokumenterad konflikt med förbundskaptenen Leif Boork har Eliasson inte spelat i landslaget det senaste året. Hon hann delta i sju VM-turneringar och tre OS under karriären.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games