HOPPET LEVER. Nicklas Bäckström och Henrik Lundqvist är Tre Kronors drömförstärkningar.
Washington

NHL-stjärnorna i Tre Kronors sikte: ”Hoppas vi får besked under dagen”

ANNONS

Philip Holm är anmäld. Men det finns fortfarande tre VM-platser öppna i Tre Kronor efter att Washington Capitals och Edmonton Oilers åkt ut ur Stanley Cup-slutspelet i natt. Och så väntar man fortfarande på besked från Henrik Lundqvist.
– Vi hoppas att vi får det under dagen, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv om ”Henke”.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter två dagar av återhämtning och analys är det dags för Tre Kronor att spela sin fjärde VM-match i kväll. Mötet med Lettland kommer dock i skuggan av spekulationer kring vilka NHL-spelare – om några alls – som kan tänkas förstärka Tre Kronor.

I New York Rangers finns Henrik Lundqvist tillgänglig efter sortin mot Ottawa Senators härom natten. Landslagsledningen har anmält sitt intresse.
– Vi väntar på ett besked och det har vi inte fått ännu. Vi hoppas att vi får det under dagen, för om en målvakt ska komma tror jag det är viktigt att han får vänja sig vid den stora rinken och spela någon match innan kvartsfinalerna förhoppningsvis drar i gång, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv som inte tror att Rangers ska ställa sig på tvären om stjärnmålvakten ger tummen upp.
– Om vi får ja från Henke är det samma som med alla andra klubbar. Vi måste få en release från Rangers att de tillåter honom att komma. Normalt sett brukar det lösa sig om spelarna är friska och vill komma. Speciellt de med lite mer stjärnstatus som har lite att säga till om.

”VI LETAR EFTER SPETS OCH DE HAR SPETS”

I natt blev det även klart att Washington Capitals säsong är över. Där finns tre svenska anfallsvapen som kommer att kontaktas, enligt Johan Garpenlöv.
– Tittar man på vårt lagbygge har vi varit klara från början med att vi vill få in spets. I Washington finns det spets med (Nicklas) Bäckström, (Marcus) Johansson och (André) Burakovsky, även om han sitter på ett utgående kontrakt och det kan bli problem med honom. Vi får hoppas på en kontakt i dag och se var det tar vägen, säger Garpenlöv som gärna tar emot alla tre om det skulle bli aktuellt.
– Vi har tre utespelarplatser öppna och vi letar efter spets och de har spets… Men vi får se. Vi måste veta vad de vill innan vi vet var det tar vägen.

I Edmonton Oilers, som också blev utslagna i natt, finns backduon Adam Larsson och Oscar Klefbom. I och med Oliver Ekman Larssons sjukdom anmälde landslagsledningen under torsdagen Philip Holm till VM-truppen, vilket gör att man har sju backar anmälda. Garpenlöv utesluter inte att man trots det anmäler en back till.
– Vi får fördela platserna som vi vill. Vi har ju en back här (Calle Rosén) som inte är anmäld, så handlar mycket om vad som händer i matcherna. Nu har vi två matcher på rad och går en back sönder, ja, då kanske vi måste använda en av platserna till en back, säger assisterande förbundskaptenen.

Se VM på C More – två veckor gratis

Ekman Larsson tvingas vila – VM-debutant in i Tre Kronor

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch