Pavel Francouz
VM 2017

Francouz stoppade Frankrike

Värdlandet Frankrike får svårt att nå kvartsfinal. Dagens förlust mot Tjeckien gör att man behöver ha rejäl tur med resultaten i gruppavslutningen för att nå slutspel.

Spelmässigt hängde Frankrike med bra mot Tjeckien. Man hade bland annat flera powerplay under matchens första halva, och ett fem mot tre-spel i närmare en minut vid ställningen 1-1 i den andra perioden.

Men i stället för ett franskt ledningsmål kom ett tjeckiskt sådant, när Michal Repik kom rakt in från utvisningsbåset och satte det tjeckiska ledningsmålet. Efter den fullträffen orkade Frankrike inte resa sig. Repik var också den som mer eller mindre släckte det franska hoppet via sitt 4-1-mål i den tredje perioden.

Det blev till slut 5-2 för Tjeckien i en spelmässigt jämn match. Den stora skillnaden mellan lagen var målvaktssidan, där tjeckernas Pavel Francouz överglänste Florian Hardy i Frankrikes kasse.

Francouz gjorde framför allt flera räddningar av hög klass i den första perioden, och såg till att Tjeckien då hade ledningen med 1-0.

Tjeckien möter Schweiz i sin gruppavslutning, i en match som kan bli helt avgörande för andraplatsen i gruppen. Gruppen är fortfarande väldigt jämn, åtminstone bakom Kanada som lär vinna den trots förlusten igår.