RESVAN. Oliver Ekman Larsson tror inte att bytet av spelort ska störa Tre Kronor.
VM 2017

Nu måste Tre Kronor vända dystra trenden: ”Kanske kan få en nytändning”

ANNONS

De två senaste VM-turneringarna har Tre Kronor bytt spelort efter gruppspelet – och blivit utslagna i kvartsfinalspelet. När laget i morgon förflyttar sig från Köln till Paris för kvarten mot Schweiz står man inför utmaningen att vända på trenden.
– Det kanske är bra att flytta, kanske en nytändning att få se något annat, en ny arena och uppleva en annan miljö, säger Oliver Ekman Larsson till hockeysverige.se.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
3–5 mot Ryssland i Ostrava för två år sedan.
0–6 mot Kanada i Sankt Petersburg i fjol.
Tre Kronor har åkt ut ur VM:s kvartsfinalspel två år på rad. Och detta efter att ha bytt spelort. Efter att det på tisdagen blivit klart att Sverige blir grupptrea tvingas man återigen till byte av spelort. I morgon kommer laget att ta tåget till Paris för att förbereda sig för kvartsfinalen mot Schweiz på torsdag.
– Jag tänkte ringa SJ nu och kolla om det finns några biljetter över, skämtade förbundskaptenen Rikard Grönborg efter 4–2-segern mot Slovakien.
– Nej då, det finns en plan för hur vi ska göra. Tåg är komfortabelt, så det ska inte vara några problem alls. Våra killar är vana att resa.

Ja, knappt tre och en halv timme på snabbtåg och byte av spelort är ingenting som får de svenska spelarna att oroa sig.
– För oss betyder det inte jättemycket att åka till Paris. Det tar inte så lång tid och det tar inte så mycket energi. Det ultimata vore att stanna, det ska jag inte sticka under stolen med, men det är inga problem att flytta på sig heller, säger Oliver Ekman Larsson till hockeysverige.se och tillägger att han som NHL-spelare för Arizona Coyotes är van vid värre.
– Vi är ett av de lagen som reser mest i ligan så man är van vid det. Det blir mycket resande, åka in, spela och ge järnet. Det är inget märkvärdigt, säger han.

”VI VET ATT VI HAR DET BÄSTA KVAR I OSS”

Ekman Larsson var med när Tre Kronor flyttade från Prag till Ostrava bara för att bli utslagna av Ryssland i semifinalen för två år sedan. Att flytten skulle ha något att göra med att man åkte ut är ett resonemang han viftar bort. Han hoppas tvärtom att det kan vara en fördel.
– Det kanske är bra, kanske en nytändning att få se något annat, en ny arena och uppleva en annan miljö, säger Ekman Larsson.

Om inte byte av spelort är ett problem kanske det svenska spelet har oroat lite mer. Tre Kronor gick visserligen rent i gruppen efter förlusten mot USA och plockade 16 av 21 poäng under gruppspelet, men trots stort spelövertag i många matcher har svenskarna stundtals haft svårt att döda matcherna.
– Vi vet att vi har det bästa kvar i oss och det är det vi måste plocka fram nu i veckan, säger Victor Hedman inför mötet med Schweiz.
– Vi har en dag på oss att fokusera. Alla här vet att vi ska upp ett snäpp till och jag tycker att matchen mot Slovakien var bättre än den mot Danmark, trots att vi tappade till 2–3. På torsdag ska vi spela våra bästa match och vinna, så är det bara.

Se VM på C More – två veckor gratis

”Farbror” Henke: ”Vid matbordet är det många unga killar”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games