Mark ZengerleFoto: Getty Images

Mark Zengerle, amerikan från AHL, är Linköpings senaste nytillskott till truppen inför nästa säsong.
– Jag ser fram emot att upptäcka ett nytt land och en ny stad som jag har hört väldigt bra om, säger Zengerle.

Linköping har gjort klart med ett nytt nyförvärv inför nästa säsong. Idag offentliggjordes att man sajnat Mark Zengerle, som närmast kommer från Philadelphias farmarlag Lehigh.

– Mark är en intressant spelare som vi är glada över att ha i vårat lagbygge till den kommande säsongen. Jag såg honom på plats i USA för drygt en månad sen och han visade upp kvalitéer som kommer passa in bra hos oss, säger LHC:s General Manager Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

Den 28-årige forwarden har spelat i AHL de tre senaste säsongerna. Dessförinnan spelade han collegehockey Madison, där han hade en tämligen framgångsrik karriär.
Den senaste säsongen sköt han 13 mål och 21 assist på 69 matcher, vilket var hans poängmässigt svagaste AHL-säsong där hans 47 poäng (9+38) på 72 i Grand Rapids ifjol är hans vassaste.

– Jag kan inte vänta på att få komma till Sverige. Jag ser fram emot att upptäcka ett nytt land och en ny stad som jag har hört väldigt bra om. Alla svenska killar som jag har spelat med under karriären har varit väldigt bra killar och jag ser fram emot att se vad Sverige kan erbjuda hockeymässigt och socialt, säger den 173 cm långe amerikanen.