• Publicerat 18 maj, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
KUNDE VINNA TILL SLUT. Jeff Skinner får in det matchvinnande målet bakom storspelande Philipp Grubauer.Foto: All Over Press/Imago Sport

50 skott på mål, men bara två gick in. Trots Philipp Grubauers storspel kunde Kanada ta sig till semifinal efter 2–1 mot Tyskland.

Spelövertaget var mördande stort, men Kanadas kvartsfinal mot Tyskland blev inte den målfest som många hade förväntat sig. Anledningen till det stavas Philipp Grubauer. Den tyske målvakten, som anslöt från Washington Capitals under VM-turneringen, gjorde ett av sitt livs matcher.

Kanada bombarderade det tyska målet med 50 skott, men fick bara in två mål. Mark Scheifele gjorde 1–0 i ett powerplay sent i första perioden och Jeff Skinner fixade tvåan genom ett psykologiskt viktigt sent mål i andra perioden, där Kanada hade 20–1 (!) i skottfavör.

I tredje perioden förväntade sig nog många en överkörning. Men uppbackade av närmare 17 000 supportrar lyckades Tyskland sånär göra match av den spelmässigt sett ojämna tillställningen. Yanic Seidebergs reducering i numerärt underläge med 6.39 kvar av matchen bidrog till en spänd avslutning.

Kanada höll dock undan och ställs nu mot Ryssland i lördagens tidiga semifinal – nedsläpp 15.15 – i Laxness Arena i Köln.

Se VM på C More – två veckor gratis

Krampaktigt, energilöst och panikartat – då frälste Nylander Sverige