• Publicerat 19 maj, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
LÄGGER AV. Modos guldkeeper från 2007, Karol Krizan, har avslutat karriären.Foto: Bildbyrån/Andreas Hillergren

Han var en av de stora anledningarna till att Modo tog hem SM-guldet 2007. Nu väljer målvakten Karol Krizan, 36, att avrunda karriären.

Mellan 2005 och 2009 var Karol Krizan Modos förstamålvakt. Slovaken blandade och gav en hel del under sin tid i Örnsköldsvik, men svarade för ett mycket fint slutspel 2007, något som utmynnade i att Modo lyckades ta hem sitt första SM-guld på 28 år.

Krizan lämnade Modo för spel i Schweiz under säsongen 2008/09. Sedan dess har han hunnit med spel hemma i Slovakien såväl som utflykter till bland annat Italien, Norge – och Växjö. Där var han andrekeeper bakom Oscar Alsenfelt när klubben tog klivet upp i SHL 2011.

Men nu har 36-åringen spelat klart. Efter att ha representerat moderklubben HK 32 Liptovsky Mikulas i den slovakiska ligan den här säsongen låter Krizan nu meddela att karriären är över, uppger hockeyslovakia.sk.

Utöver att kunna titulera sig svensk mästare hann Krizan bli uttagen till fem VM-turneringar och delta i OS i Turin 2006. På meritlistan finns även ett JVM-brons.