Jacob de la RoseFoto: Ronnie Rönnkvist

Han lämnade Leksand 2014 och sökte lyckan i NHL och Montreal. Men efter tre säsonger utan att kunna sno åt sig en ordinarie tröja kan det nu bli Sverige igen för Jacob de la Rose.

Jacob de la Rose draftades i andra rundan 2013 av Montreal. Ett år senare lämnade han Leksand och åkte över Atlanten för att försöka ta en plats i NHL. Men det har bara blivit 64 matcher för Canadiens på tre säsonger för 21-åringen. Nu kan han eventuellt vara på väg hem till Sverige igen rapporterar Värmlands Folkblad.
— Det är en del SHL-klubbar som hört av sig. Några direkt till mig och några som sagt till agenten att de kan vara intresserade om det blir aktuellt. Kul att det finns intresse, skönt att känna att om det inte skulle bli något där borta så finns det alternativ, berättar Jacob de la Rose till tidningen och säger också:
— Jag känner mig inte klar i Nordamerika men skulle jag inte få ett kontrakt är det skönt att det finns intresse, och Färjestad kommer alltid vara intressant för mig.

Färjestad är nämligen på jakt efter en center och de la Rose är från Värmland och har dessutom representerat klubben på juniornivå innan han bytte till Leksand 2010.
— Det är klart att Färjestad alltid är intressant i och med att jag är värmlänning, har vuxit upp här och kollat på dem när jag var liten. Färjestad kommer alltid vara ett väldigt bra alternativ för mig, säger de la Rose.

De la Rose har under sina tre år i Nordamerika gjort sju poäng i NHL för Montreal. I AHL har det gått bättre med 56 poäng, varav 31 av dessa kom säsongen som var.