• Publicerat 19 maj, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Kanada är klara för VM-final. Foto: All Over Press/Imago Sport

Tyskland har stått för en imponerande insats under VM på hemmaplan. Ett stjärnspäckat Kanada i kvartsfinalen blev dock för svårt. Trots att man stundtals bars fram av publiken dominerade kanadensarna och vann med 2-1.
– Vi ägde spelet, punkt slut. Vi gjorde inte så mycket mål som vi ville och det är något som vi fortfarande jobbar på, men deras målvakt spelade outstanding, säger Matt Duchene till hockeyverige.se.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Kanada är klart för semifinal mot Ryssland. Sent på torsdagkvällen tog laget en ny skalp när hemmanationen Tyskland besegrades med 2-1 i Laxness Arena, Köln. Resultatet visar på en tät historia men Kanadas seger kändes aldrig riktigt hotad, även om Tyskland gjorde en bra tredje period.
– Vi ger dem mycket cred för att de kämpade hårt och hemmapubliken hjälpte Tyskland att inte ge upp, säger Kanadas Matt Duchene efter slutsignalen.

Efter två perioder hade Kanada en ledning med 2-0 och skotten skrevs till 35-8. Det säger en del om spelövertaget hos kanadensarna.
– Vi ägde spelet, punkt slut, konstaterar Duchene, men tillägger samtidigt:
– Vi gjorde inte så mycket mål som vi ville och det är något som vi fortfarande jobbar på, men deras målvakt (Philipp Grubauer) spelade outstanding.

Duchene verkade heller inte helt nöjd med insatsen från domarna.
– Tyskland spelade tufft i försvaret och jag tror att den dåliga isen och att domarna tillät mycket av det som hände där ute var till deras fördel.
– De lyckades få ned farten på oss med genom hålla i oss och ta tag i oss. Men utöver det tycker jag att vi förde matchen.

Kanada redde ut stormen i tredje och kunde vinna matchen med 2-1. Tysklands reducering kom i numerärt underläge med knappt sju minuter kvar att spela. Yannic Seidenberg nätade och taket i Laxness Arena var nära att lyfta.
– Det var stort, en man mindre på isen och göra mål i boxplay ger dig alltid energi. Vi hoppades att få ut mer av det även efteråt men kunde inte bibehålla något tryck och förlorade, säger brorsan Dennis Seidenberg. .

”FANSEN HAR PUSHAT OSS”

Tyskland förlorade matchen men föll med flaggan i topp. Dennis Seidenberg summerade turneringen som helhet för sitt lag.
– Vi har haft ett väldigt bra stöd hela turneringen. Fansen har pushat oss och arenan var utsåld så det var en grym upplevelse.
– I själva spelet tycker jag att vi spelade bra sett till det stora hela. Men det för många gånger som vi inte är konsekventa nog. De små misstagen kostade oss i slutändan och det hände idag igen.

Den assisterande lagkaptenen tycker att grabbarna kan vara stolta över sin insats sett över hela turneringen.
– Ja, jag menar, vi kämpade och gav allt. Vi tog oss till kvartsfinal vilket är ganska bra, det har vi inte gjort de senaste åren. Om du ser det på det sättet är det ok men om du ser till matchen idag ville vi ha varit lite närmare.

Mark Scheifele blev en av matchvinnarna för Kanada. 24-åringen öppnade målskyttet och passade även fram till kanadensarnas andra mål. Nu väntar semifinal mot Ryssland på lördag.
– Jag tycker vi tog ytterligare ett bra steg och vi måste fortsätta att bli bättre i fortsättningen av turneringen också, säger Scheifele avslutningsvis.

Se VM på C More – två veckor gratis

Matchens Tre Kronor: Schweiz – Sverige