Konstantin Komarek.Foto: Bildbyrån

Han spenderade juniortiden och början av seniorkarriären i Luleå. Efter fyra säsonger i hemlandet Österrike återkom han till SHL inför säsongen som nyss avslutats. Det belv endast ett år i Malmö – nästa säsong blir det Karlskrona för Konstantin Komarek.

I en intervju med NordicBet berättar Konstantin Komarek om sin karriär hittills, men han kommer också in på vad han tycker bör förbättras i SHL.
— Det är alldeles för många tacklingar som är fula mot knä eller mot huvudet i SHL. Både ligan, och även spelarna i SHL måste ta sitt ansvar, säger han.
24-åringen, som gjorde nio poäng på fem matcher för Österrike i VM:s andradivision tidigare i vår, berättar att han åkt på två onödiga skador och han säger att tillåta slagsmål kan vara en möjlig lösning att komma tillrätta med problemet.
— Man tänker en gång extra om man får ta en fight med en två meter lång kille om man gör något fult. Sen finns det en baksida med alla fighters i NHL som tagit så mycket tabletter, och fått djupa depressioner som baksidan av myntet. Men man måste ha respekt för motståndarna. Dumma och farliga tacklingar, sånt ska bort. Respekten måste bli bättre i ligan.

Komarek gjorde 16 poäng i Malmötröjan säsongen som var och han hyllar sina lagkamrater Oscar Alsenfelt och Fredrik Händemark.
— Oscar och Fredrik har hjälpt mig att bli starkare mentalt. Jag och Oscar samåkte i bilen ofta, och hade många samtal sett hut han ser på olika saker och ting. Den mentala styrkan han har är imponerande, och det var bra att prata med honom. Händemark studerade jag i det tysta. Med hans statistik inför säsongen trodde man inte att han skulle dra på sig Tre kronor-tröjan i år, berättar Komarek som alltså kommer representera Karlskrona nästa säsong.