SVERIGE ÄR VÄRLDSMÄSTARE 2017!
VM 2017

SVERIGE ÄR VÄRLDSMÄSTARE 2017

VM-finalen mellan Sverige och Kanada blev en riktig rysare. Resultat var 1-1 efter full tid och även förlängningen blev mållös. I straffläggningen blev Henrik Lundqvist stor hjälte när han räddade samtliga straffar från Kanada. Sverige är världsmästare i ishockey 2017.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tre Kronor fick en bra start på VM-finalen mot Kanada. Det såg fokuserat ut från svenskt håll och man skapade ett flertal bra chanser redan under de första minuterna. I Sveriges första powerplay var kedjan med Nylander, Bäckström och Oscar Lindberg som vanligt heta, men Calvin Pickard i Kanadas bur stod pall för trycket.

Båda lagen tog det säkra före det osäkra och stora delar av den första perioden blev något av ett ställningskrig. Kanadensarna avlutade perioden bäst och ”Henke” fick göra ett par stora räddningar. Närmast mål i den första akten var ett stolpskott från Mark Scheifele.
– Det är tight. Det kommer ned till vilket lag som kan utnyttja sina chanser, det är inte så många, sa Anton Strålman till Radiosporten under den första pausen.

I andra perioden var det Kanada som fick möjlighet i powerplay. Det kändes som att kanadensaren kröp närmare och närmare ett ledningsmål. Det fysiska spelet fortsatte och tunga tacklingar delades ut. Det var fortsatt tätt, tight och tufft. Gabriel Landeskog hade så långt haft Tre Kronors bästa chans i den andra perioden men Pickard hängde med i sidledsförflyttningen.

VICTOR HEDMAN GAV SVERIGE LEDNING I ANDRA

När ”Bäckis” drog på sig sin andra utvisning i andra så var det knappast någon som förväntade sig att Sverige skulle göra mål. Men i en mycket märklig situation så gjorde Victor Hedman 1-0 för Tre Kronor, då återstod bara 21 sekunder av mittenperioden.
– Det blir så ibland. Vi slänger in den på mål och den hoppar lite. Skönt att den gick in, sa Marcus Krüger till SR i andra pausen.

Sverige fortsatte dessvärre att dra på sig utvisningar i tredje. Direkt när laget klarat av Bäckströms utvisning drog Elias Lindholm på sig en två för hög klubba. Kanada behövde bara tio sekunder i powerplay för att Ryan O’Reilly skulle spräcka nollan på Henrik Lundqvist.

DRAMATISK AVSLUTNING

Avslutningen blev en rysare av sällan skådat slag. Med drygt tre minuter kvar av tredje fick Sverige chansen att avgöra i powerplay men tog inte vara på läget. Tre Kronor drog istället på sig en utvisning för sex spelare på isen, men Kanada tog heller inte vara på möjligheten. Det stod 1-1 på tavlan efter tre perioder och övertid fick avgöra dramat i Köln.

I förlängningen hade båda lagen mängder med chanser att avgöra. Publiken kunde knappt tro sina ögon över alla lägen som skapades, men dramat förblev mållöst. I straffläggningen blev Henrik Lundqvist stor hjälte när han räddade samtliga straffar från Kanada. Sverige är världsmästare i ishockey 2017.