Nick Sörensen.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

Efter en säsong i Nordamerika är Nick Sörensen tillbaka i SHL och Linköping för spel till nästa säsong. Idag blev det officiellt att han skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det känns väldigt kul att få komma tillbaka till LHC. Jag är väldigt stolt och det är den klubben som jag vill representera i Sverige då den kom mig väldigt nära hjärtat senast jag var här. Jag ser fram emot att få dra på mig Cluben-tröjan till hösten och försöka hjälpa till att få hem första guldet till Linköping, säger Nick Sörensen till klubbens hemsida.

22-åringen SHL-debuterade för Skellefteå 2014, men hade en skadefylld säsong och hamnade därefter i Linköping där han sköt tio mål och tretton assist på 37 matcher innan han tog klivet över till Nordamerika och spelade sitt sista år på det NHL-kontrakt han skrev med Anaheim 2014.

22-åringen hade en assist i sin femte och sista match för Anaheim. Därefter skickades han ner till San Diego i AHL och blev kvar där resten av säsongen och sköt tio mål och tolv assist på 48 matcher.

– Vi är väldigt glada över att välkomna honom tillbaka till Linköping. Han har visat en stor vilja att komma tillbaka hit och får oss var det en självklarhet att han skulle spela här om han skulle spela i Sverige. Han kommer att tillföra fart, skicklighet och väldigt hårt arbete, säger LHC:s General Manager Fredrik Emvall.