May 23, 2017; Ottawa, Ontario, CAN; Ottawa Senators forward Mike Hoffman (68) celebrates with Mark Stone (61) and Bobby Ryan (9) and Jean-Gabriel Pageau (44) after scoring the winning goal in a 2-1 win over Pittsburgh Penguins in game six of the Eastern Conference Final of the 2017 Stanley Cup Playoffs at Canadian Tire Centre. Mandatory Credit: Dan Hamilton-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Pittsburgh

Ottawa tvingade Pittsburgh till en match 7

ANNONS

Natten mellan torsdag och fredag spelas en sjunde och avgörande match mellan Pittsburgh och Ottawa. Detta sedan Ottawa vann nattens match med 2-1 och därmed kvitterade matchserien.

Ottawa kom hem till Kanada med kniven mot strupen. Vinst var det enda som räknades och förlust skulle betyda att säsongen var över. Trots stort övertag i skottstatistiken för Pittsburgh så lyckades Ottawa få med sig den viktiga segern och tvinga fram en sjunde och avgörande match natten mot fredag.

Under första perioden var det, likt resten av matchen, ett litet övertag för Pittsburgh som inte lyckades att få pucken förbi Craig Anderson i målet. Istället var det Ottawa som hade den farligaste möjligheten när Mark Stone prickade stolpen. Det blev dock inga mål i den första perioden.

I den andra perioden var det rejält övertag för Pittsburgh som vann skotten med 23-10. Vi behövde inte heller vänta mer än drygt fem minuter innan Evgeni Malkin vände bort Zack Smith i hörnet och sen skickade in sin egen retur i kassen. Pittsburgh lyckades inte ta vara på sina chanser och istället kvitterade Ottawa genom Bobby Ryan i fem-mot-tre. Zack Smith var sen nära att ge hemmalaget ledningen när han la en puck mot mål som Matt Murray missade men pucken tog i stolpen och gick utanför.
— Special teams är grymt viktigt. Vi pratar om det hela tiden. I dag hade vi ett par lägen i powerplay som vi missade och sen gjorde de det viktiga målet i slutet på andra perioden, säger Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby till NHL.com efter matchen.

I den tredje perioden var det spelmässigt jämnare och redan efter 1.34 gav Mike Hoffman hemmalaget ledningen när han skickade in pucken med ett slagskott via den bortre stolpen. Trots flera fina lägen för Pittsburgh blev det inga fler mål i matchen. Ottawa vann måstematchen med 2-1 och tvingade Pittsburgh till en sjunde match.
— Vi gjorde en bra match. Sånt här händer ibland i slutspel. Nu måste vi ladda om till nästa match men vi gjorde en hel del bra saker och förtjänade antagligen mer i dag, säger Sidney Crosby.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL