Anton Holm.Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

Anton Holm blev inte kvar i Södertälje trots att han gjorde flest mål i hela serien den gångna säsongen. Nu är det klart att han hamnar i rivalen AIK istället.

De flesta av er kan historien vid det här laget. Anton Holm sköt 33 mål på 61 matcher för Södertälje den gångna säsongen. Med det vann han hela Hockeyallsvenskans skytteliga trots att SSK slutade klart sist. Efter säsongen blev det sen klart att han inte skulle vara kvar i Södertälje. Det har sedan dess ryktats om att han skulle vara på väg till AIK. Nu har klubben också presenterat honom som ett nyförvärv inför kommande säsong.
— Holm är främst en offensiv spelare men han har potential att utveckla det defensiva spelet och därmed även bli en duktig tvåvägsspelare. Det är som sagt en utpräglad målskytt med ett bra skott och bra skridskoåkning. Han har bra tajming ute på isen som gör att han ofta hamnar rätt i situationer, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Anton Holm kom till Södertälje efter två säsonger i Bik Karlskoga där han hade svårt att producera poäng. Första säsongen i SSK spelade han i Hockeyettan där han sedan tidigare varit en stabil målskytt och poängplockare. Han fortsatte på det spåret med Södertälje och när klubben gick upp i Hockeyallsvenskan fick han följa med. Den här gången gick det alltså bättre för Holm som gjorde flest mål i hela ligan. Nu byter han från SSK till rivalen AIK.
— Det är väldigt kul. AIK är en anrik förening och en storklubb som ständigt siktar uppåt, säger Holm som själv påpekar att det finns saker att förbättra – trots succén ifjol. Jag är en offensiv spelare men ska försöka utveckla mig till att bli en mer komplett hockeyspelare och då tror jag att AIK är en bra plats att utvecklas på, säger han själv.