Peter AnderssonFoto: Bildbyrån

Calle Rosén och Philip Holm har lämnat Växjö för NHL. Nu har klubben hittat en ersättare för de flyktade backarna.
Man värvar in Peter Andersson, som närmast kommer från Örebro.

– Vi har i vårt sökande efter spännande backar fastnat för Peter Andersson. Peter har bra erfarenhet och ålder. Utan att göra några jämförelser i övrigt ser vi att Peter befinner sig i samma situation i karriären där vi tidigare haft relativt stor framgång med spelare. Såväl vi som Peter anser att han inte hittills har spelat upp till sin potential. Det är vår gemensamma målsättning att så skall ske i framtiden. Som spelare ser vi Peter som en väldigt lugn och trygg tvåvägsback med en väldigt bra allsidighet i spelet, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

26-åringen har spelat SHL-hockey för Örebro de två senaste säsongerna och har skjutit två mål och tre assist på 44 matcher under var och en av säsongerna.
Innan dess gjorde han tre säsonger i AHL för Chicago och Utica.

– Det ska verkligen bli jätteroligt att spela och utvecklas i Växjö Lakers. En utmaning jag ser fram emot, säger Peter Andersson själv.