Göteborgs HC.Foto: Bildbyrån

När Sundsvall Timrå drog sig ur SDHL gick platsen till laget som slutade trea i kvalet nämligen Göteborgs HC som tackade ja. Det är däremot inte så lätt som att bara kliva upp och spela i SDHL. Enligt SVT krävs det cirka 2,5 – 3,5 miljoner kronor för att klara av en säsong. Därför söker nu GHC ett samarbete med stadens andra elitlag, Frölunda.

Det har tidigare jobbats för ett samarbete klubbarna emellan men då sa Frölunda nej. Nu hoppas GHC:s sportchef Jan Mellgren på ett mer positivt svar.
— Jag tror att det vore bra med ett samarbete. Det handlar inte om pengar. Det handlar framför allt om marknadsföring. Frölunda är ett nav i hockeyutvecklingen i Göteborgsregionen. Det gäller att ta vara på kunskaperna som finns där. Det viktigaste för oss är att ha ett elitlag i damhockey i Göteborg. Sedan är det mindre värt vad som står på bröstet. Det viktigaste är att ha laget, säger han till SVT.

Frölunda är dock fortsatt försiktiga i frågan, även om klubben inte slår ner förslaget på en gång.
— Det gäller att träffas först och sedan får man se. Det är jätteroligt att de avancerat, men men med tanke på ett samarbete, så måste vi i sådana fall sätta oss ner först för att se var landet ligger, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.