• Publicerat 5 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Andreas Thuresson.Foto: Bildbyrån

Magnus Hellberg och Richard Gynge hade redan skrivit på för kinesiska Kunlun Red Star. Nu står det klart att duon får sällskap av landsmannen Andreas Thuresson, senast i Malmö.

Kunlun Red Star svarade för en imponerande första säsong i KHL och lyckades kvalificera sig för slutspel redan under sin jungfrufärd i ryska ligan. Nu håller man som bäst på att bygga upp ett lag inför nästa säsong och gör det med en viss svensk prägel.

Efter att tidigare ha gjort klart med målvakten Magnus Hellberg, som närmast kommer från New York Rangers organisation, och forwarden Richard Gynge, som spelade för Neftechimik Niznjekamsk förra säsong, har man värvat ytterligare en svensk. Det är Malmö Redhawks forward Andreas Thuresson som gör en ny sejour i KHL efter två säsonger i SHL.

COACHAS AV ”IRON MIKE” KEENAN

Thuresson, 29, spelade för Sibir Novosibirsk och Severstal Tjerepovets under säsongen 2014/15 och svarade då för 25 poäng på 47 matcher. Under de två senaste säsongerna har han gjort 57 poäng på 93 SHL-matcher med Malmö.

Sedan tidigare står det klart att Kunlun Red Star kommer att coachas av legendaren Mike Keenan nästa säsong. Andra Sverige-bekanta spelare som är klara för klubben är tidigare Örebro-forwarden Greg Squires och finländaren Matias Myttynen, som spelade allsvensk hockey med Västerås för två år sedan.