Ted Brithén.Foto: Bildbyrån

För sex år sedan var han med och spelade upp Rögle i SHL. Nu återvänder Ted Brithén till moderklubben efter fyra år i HV71.
— Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig, säger han.

För en dryg månad sedan var han med och spelade hem SM-guldet till Jönköping med HV71. Sedan dess har Ted Brithéns kontrakt med HV71 gått ut och han har varit uppvaktad av många klubbar. Under gårdagen rapporterades det om att han hade bestämt sig för att återvända till Rögle. Senare bekräftade också HV71 att centern lämnar klubben. Nu har även Rögle bekräftat att klubben har gjort klart med Brithén de kommande två säsongerna.
—  Ted är en jätteduktig hockeyspelare, han är klok och tar bra beslut, han är stark med puck, används i alla spelformer och kan spela många minuter. Han kommer att få en ledande roll hos oss. Ted spelade i landslaget för två år sedan och målet är att han ska komma tillbaka dit, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till klubbens hemsida.

Rögle är Ted Brithéns moderklubb och nu återvänder han alltså dit efter fyra år i HV71.
— Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig. Klubben är inne på en spännande resa och den vill jag vara delaktig i och hjälpa klubben att nå fler framgångar. Jag är bara en pusselbit i ett pussel och jag ska komma ner och försöka bidra och hjälpa till med det jag kan. Åren i HV71 har gett mig mycket värdefull erfarenhet och jag hoppas kunna dela med av mina erfarenheter till de yngre spelarna, säger han själv om valet att komma tillbaka till Rögle.

Under sina fyra år i HV71, där det blev 114 poäng på 201 matcher, har han hunnit med att vara lagkapten och vinna SM-guld.
— Jag har haft en otrolig resa under fyra år i HV71 och jag är oerhört tacksam mot klubben och lagkamraterna för den här tiden. Jag har blivit bättre på allt. Jag är ingen flashig spelare utan försöker göra jobbet hela tiden. Jag har utvecklat mitt målskytte och ser spelet lite bättre.