• Publicerat 7 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Rasmus Asplund.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Här kommer ett glädjebesked för Färjestad. Lagets talangfulle center Rasmus Asplund blir kvart i klubben en säsong till. Han kommer inte att skriva något NHL-kontrakt med Buffalo Sabres i sommar.
– Det är väldigt turbulent i Buffalo just nu, säger Asplund till Värmlands Folkblad.

Det har legat på lut ett tag, men nu är det definitivt klart. Rasmus Asplund spelar i Färjestad även under säsongen 2017/18. Den tvåfaldige JVM-spelaren har fortfarande inte blivit kontrakterad av Buffalo Sabres, som plockade honom i draften förra sommaren, och kommer heller inte att bli det under sommaren.

Anledningen är att Sabres genomgår en ganska stor organisatorisk förändring just nu. Under våren fick general managern Tim Murray sparken och ersattes nyligen av Jason Botterill. Han måste i första hand hitta en ny coach åt klubben eftersom Dan Bylsma fick sparken i samma veva som Murray fick lämna.

”DE TÄNKER VÄLDIGT SMART DÄR”

– Det är väldigt turbulent i Buffalo just nu med tanke på att de ska ha in ny tränare i både NHL och AHL. Och då vill de ha så många kontraktsplatser lediga som möjligt när de ska ha ihop både NHL- och AHL-trupp, förklarar Rasmus Asplund för Värmlands Folkblad och påpekar att varje NHL-klubb maximalt får ha 50 sajnade spelare per säsong.
– Och i och med att jag varken skulle ha spelat i NHL eller AHL nästa säsong så finns det ingen anledning att sajna upp mig nu, de tänker väldigt smart där.

19-åringen från Filipstad hoppas att beslutet att stanna i Karlstad kommer att betala sig. Han känner att han har ett par steg till att ta i sin utveckling.
– Det vore jävligt kul att gå långt i ett slutspel och samla på sig erfarenhet från det. Sen vill jag ju ta kliv i min utveckling och bli bättre, ta små steg under hela säsongen och kanske få känna på lite spel i Tre Kronor. Det är ju liksom nästa steg och därmed nästa mål, säger Asplund.

Rasmus Asplund spelade 39 matcher för Färjestad förra säsongen och gjorde 19 poäng (6+13).