Olle Eriksson Ek.Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Det är drygt två veckor kvar till årets NHL-draft och trots att han inte spelat seniorhockey än är Olle Eriksson Ek på många NHL-klubbars önskelista.
— Jag har varit i kontakt med i stort sett alla NHL-klubbar under säsongen, säger han till NWT.

Förra veckan hade NHL sin årliga scouting combine-vecka där de spelare som tippas gå högst i kommande draft bjuds in för tester och intervjuer. Olle Eriksson Ek var där som en av åtta svenskar och en av tio målvakter. Även om han inte tippas gå i förstarundan var han ändå hett villebråd bland klubbarna.
— Jag har varit i kontakt med i stort sett alla NHL-klubbar under säsongen. Antingen via mejl eller att vi träffats i Karlstad eller under lägret i Buffalo, säger han i en intervju med NWT.

En av klubbarna som han pratade med under sin vistelse i Buffalo var Minnesota Wilds, samma klubb som för två säsonger sedan draftade Olles storebror Joel Eriksson Ek. Om det blir en återförening för bröderna i Minnesota vet dock inte Olle än.
— De säger inte allt för mycket innan draften men jag antar att de är intresserade av mig eftersom de ville träffas.

Brorsan Joel draftades i förstarundan 2015 som 20:e kille totalt. Det tror Olle blir svårt att slå och det är inte det han siktar på heller.
— Jag tror inte att jag kommer gå lika högt som brorsan. Det handlar mer om att komma till en klubb som tror på mig. Det är det viktigaste, säger han och tillägger att han inte heller kommer att vara på plats under draften.
— Nej, som det ser ut just nu kommer jag att vara hemma. De flesta som är på plats har blivit inringda eftersom de förväntas gå i förstarundan.