Julius JunttilaFoto: Bildbyrån

Nej, det här fungerade inte alls. Äktenskapet mellan Julius Junttila och Luleå blev bara ettårigt.

Han spelade bara 35 matcher i SHL, men det är knappast en bortförklaring som duger när han ska försvara de blott tio poäng han noterade i ligan. Nu står det klart att Julius Junttila lämnar Luleå, trots att det återstår ett år på finländarens kontrakt.

Norrbottningarna bekräftar på sin hemsida att Junttila inte kommer få spela Bulan-hockey kommande säsong. Junttila vann två mästerskap med Kärpät, där han var stabil kring 30 poängsstrecket. I SHL stannade det vid tre gjorda mål för 26-åringen, som nu är fri att gå till vilken klubb han vill.

Luleå skriver på sin hemsida att en back och en forward ska in till truppen innan den är färdig. Om Christian Jaros slår sig in i NHL kan det bli aktuellt med ytterligare en backvärvning in, när den situationen i så fall uppstår.

Joey Hishon uppges bli klubbens centervärvning.