ÖrebroFoto: Bildbyrån

Örebro Hockey gick på måndagskvällen ut och bekräftade uppgifterna om en mångmiljonförlust för säsongen 16/17. Den uppges inte vara fullt lika stor som tidigare nämnts (15 miljoner), utan ligger på tolv. Den slutliga årsredovisningen kommer man redovisa i samband med årsmötet i slutet av månaden.

Örebro skriver på sin hemsida förklaringarna till det urusla resultatet, där man nämner ”missat slutspel” som den största faktorn. Där ska man ha förlorat 4,5 miljoner.
I övrigt handlar det om två miljoner i förstärkt spelarbudget under säsongen, en miljon i kundförluster inom verksamheten och tre miljoner i övriga engångskostnader.

Örebro, som kalkylerade med att åtminstone ta sig till slutspelet, slutade på tolfte plats i SHL den gångna säsongen. Man var 17 poäng från den sista åttondelsfinalplatsen och 37 från en direktplats till kvartsfinalspelet.