• Publicerat 14 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Arvid Henrikson.Foto: Bildbyrån/KG Z Fougstedt

Örebro Hockey värvar ytterligare en back från AIK. Efter att ha plockat in Jonathan Andersson under våren blev det i dag klart att man lockar den av Montréal Canadiens draftade Arvid Henrikson till klubben.
– Han är här för att ta nästa steg, säger klubbens utvecklingsansvarige Jörgen Hägg.

19-årige Arvid Henrikson har juniorlandslagsmeriter och valdes som 187:e spelare av Montréal Canadiens i draften förra sommaren. Nu lämnar han AIK för att spela med Örebro Hockey kommande säsong.

Den storvuxne backen, med tre allsvenska matcher på meritlistan, kommer till SHL-klubben för att i första hand spela i J20-laget.
– Arvid är en stor, stark och defensivt skicklig back. Han är orädd och spelar ett fysiskt spel. För sin storlek är han väldig skridskoskicklig och han har ett bra och enkelt förstapass. Han var med U19-landslaget i våras och gjorde bra ifrån sig där. Är här för att ta nästa steg och jag tror att han kan vara med och nosa på A-laget, säger Örebros utvecklingsansvarige Jörgen Hägg.

Henrikson tog J20-SM-brons med AIK den gångna säsongen, en säsong där han gjorde sex poäng (2+4) på 37 matcher i J20 SuperElit och hade ytterligare två assist på sju slutspelsmatcher. Han spelade fyra matcher med U19-landslaget på vårkanten.
– Det ska bli sjukt kul att få spela i Örebro. Jag har redan varit nere vid två tillfällen och tränat med laget och fått ett grymt intryck av båda laget och staden, säger Arvid Henrikson som haft Jörgen Hägg som tränare tidigare:
– Jag hade Jörgen i AIK:s J18-lag och det ska bli kul att få möjligheten att ha honom igen.