• Publicerat 15 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Lara Stalder.Foto: Bildbyrån

Linköpings HC spänner musklerna inför den kommande säsongen i SDHL. I dag gjorde man klart med den schweiziska stjärnan Lara Stalder.
– Hon är en av de bästa spelarna i världen, säger klubbchefen Kim Martin Hasson.

Det har varit en händelserik torsdag för Linköpings damlag. På förmiddagen meddelade klubben att man plockar in den 17-åriga italienska backen Nadia Mattivi som närmast kommer från Bozen Eagles.

Nu på eftermiddagen kom en betydligt mer namnkunnig spelare in i truppen. Det handlar om den schweiziska landslagsstjärnan Lara Stalder, 23. Efter fyra säsonger på University of Minnesota-Duluth väljer hon att flytta till Sverige och Östergötland.
– Lara är en mycket bra spelare som kommer att vara väldigt viktig för oss i vinter. Hon är en av de bästa spelarna i världen och har gjort bra insatser på VM samt under sitt spel på college. Hon är en allroundspelare som är väldigt bra i offensiven och som alltid gör sin medspelare bättre, säger klubbechefen Kim Martin Hasson i ett pressmeddelande.

FYRA I NCAA:s POÄNGLIGA

Martin Hasson och LHC-forwarden Pernilla Winberg spelade båda för Minnesota-Duluth under sina collegekarriärer. Där spelade även den svenska trion Maria Lindh (nu i Djurgården), Linnea Hedin och Michelle Löwenhielm under förra säsongen.

Under sin collegekarriär svarade Stalder för 148 poäng på 134 matcher. Den senaste säsongen var hennes mest produktiva, då hon noterades för 56 poäng på 35 matcher och slutade fyra i NCAA:s poängliga.

På meritlistan har hon ett OS-brons från 2014, då Schweiz vann matchen om tredjepris mot Damkronorna.