• Publicerat 16 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Linköping HC gick plus under säsongen 2016/17. Under gårdagen presenterades ett plusresultat på 4,2 miljoner kronor för hela koncernen.

Sportsligt var det en säsong som lämnade mycket att önska. Linköping HC hade guldambitioner på både herr- och damsidan, men åkte ut redan i kvartsfinalen mot Brynäs i männens SM-slutspel och i semifinal mot Djurgården i damslutspelet.

Ekonomiskt gick det desto bättre. Under gårdagen presenterade LHC nämligen plussiffror för säsongen 2016/17. I hela koncernen stannade resultatet på plus 4,2 miljoner kronor medan det inom elithockeyverksamheten uppgick till 754 000 kronor. Där har man nu ett eget kapital på 4,7 miljoner kronor.
– Det är förstås glädjande att vi efter flera år med negativt resultat har lyckats vända på skutan och visa positiva siffror, säger klubbdirektören Anders Mäki i ett pressmeddelande.

NHL-PENGAR BIDROG TILL RESULTATET

Att LHC gjorde ett bra resultat kan till viss del hänvisas till de NHL-kontrakt som Gustav Forsling och Gabriel Carlsson skrev på, vilket gav klirr i kassan. Till nästa säsong är det bara målvakten Marcus Högberg som LHC får några NHL-pengar för och klubben måste då kompensera det bortfallet på annat sätt.

Den vikande publiktrenden är ett orosmoln för LHC. Man tappade drygt 12 000 åskådare sett över grundserie och slutspel jämfört med säsongen 2015/16.
– Som väl var lyckades vi kompensera det med att snittpriset per såld biljett ökade med 13 kronor. Men vi måste vända den utvecklingen till kommande år, fastställer Anders Mäki.

LHC:s omsättning ökade under året med 1,6 miljoner kronor, från 148,5 miljoner föregående säsong till 150,1 miljoner i år.