Mike Smith.Foto: Matt Kartozian-USA TODAY Sports

Nu börjar det röra på sig i Nordamerika. Målvaktsstjärnan Mike Smith trejdades i kväll till Calgary Flames.

Tidigare har Arizonas general manager John Chayka sagt sig vara ganska ovillig att tredja sin målvaktsstjärna Mike Smith. Det skulle krävas ett riktigt bra paket för att han skulle släppas.
– Mike har ett värde för vårt lag, som en All Star och vår grund. Hans värde är extremt högt, men om någon vill betala ett högre pris för honom är det så industrin ser ut, sade Chayka till ArizonaSports häromveckan.

Tydligen var Smith värd rättigheterna till målvakten Chad Johnson, universitetsbacken Brandon Hickey, samt ett eventuellt tredjeval i draften.Det är nämligen vad han trejdades för till Calgary under lördagskvällen, enligt nordamerikanska uppgifter. Tredjevalet byts dock ut till ett andraval om Calgary går till slutspel. Arizona behåller 25 procent av Smiths lön på 5,66 miljoner dollar. Kontraktet går ut efter säsongen 18/19.

En klubb med målvaktsproblem

Mike Smith har varit Arizonas givna förstemålvakt under sex säsonger. Dessförinnan har han spelat för Tampa Bay och Dallas i NHL. Calgary har under många år haft målvaktsproblem och inte heller Brian Elliott, som kom till klubben inför den senaste säsongen, blev någon hit. Nu hoppas man på 35-årige Smith.

Chad Johnson, som går åt motsatt håll, lyckades inte heller imponera i ‘omöjliga’ Calgary, 31-åringen, som blivit något av en evig andremålvakt, stod 36 matcher under säsongen. Nu får han konkurrera med Louis Domingue i Arizona, förutsatt att klubben lyckas skriva kontrakt med honom och att Vegas inte plockar någon av dem i expansionsdraften.