Sami Vatanen.Foto: Getty Images/Sean M. Haffrey

Om de inte väljer att trejda vidare honom har Las Vegas hittat en back för sitt första backpar. Enligt uppgifter är Sami Vatanen klar för klubben.

Han har varit ett av de allra mest omtalade namnen inför expansionsdraften. Och nog blir det en flytt till Las Vegas för finländaren Sami Vatanen. David Pagnotta på The Fourth Period skriver idag att det redan är en överenskommelse klar mellan Anaheim och Vegas.

Pagnotta skriver att detaljerna i dealen är okända just nu, men att det är klart att den skicklige 25-åringen kommer bli en av hörnstenarna i det nya NHL-laget. Vatanen har gjort fyra säsonger med Anaheim, som resulterat i 265 NHL-matcher och 122 poäng. Han har ett kontrakt värt 4,875 miljoner dollar. Det sträcker sig till år 2020.

Ducks har haft besvär med att lösa sin situation inför expansionsdraften, i och med att den kritiserade backen Kevin Bieksa har en no movement-klasul och att Ducks har en mängd spelare man vill behålla. Inte minst på backsidan, där spelare som Hampus Lindholm, Josh Manson och Cam Fowler också är omtyckta inom klubben.

Under lördagen klockan 21:00 försvann möjligheten för klubbarna att trejda spelare mellan varandra innan expansionsdraften. Nu är det bara Vegas som kan förhandla med de 30 övriga lagen.

Bekräftat: Ingen Brodin-trejd – kan hamna i Vegas