Jonas Brodin.Foto: Keith Gillett/Icon Sportswire

Han har tippats gå in en trejd inför expansionsdraften. Så blev det inte. Han tippades lämnas oskyddad av Minnesota. Så blev det inte heller. Jonas Brodin stannar i Wild.

Den senaste säsongens fina utveckling från Jonas Brodin har uppenbarligen betytt så pass mycket för Minnesota att de inte under några omständigheter vill tappa honom. Man valde att inte trejda honom inför gårdagens övergångsstopp, och idag kom beskedet att han är en av de backar som skyddats av Minnesota. De som i stället lämnas oskyddade och kan plockas upp av Vegas är Marco Scandella och Matt Dumba.

Brodin tippades länge vara rankad längst ned av de tre backarna men under förmiddagen kom uppgifter som sade precis tvärtom. Uppgifter som nu har bekräftats. Därmed kommer Jonas Brodin vara en Minnesotaspelare även när nästa säsong börjar, om han nu inte skulle trejdas under sommaren mot all förmodan.

Just Minnesota var det laget som överraskade mest med sina val.  Man valde exempelvis att lämna Eric Staal oskyddad, trots att han kom tvåa i den interna poängligan den gångna säsongen och stod för 65 poäng. Det var hans bästa poängnotering sedan 2011/2012.

Såväl Gustav Olofsson och Christian Folin lämnades också, som väntat, oskyddade av Vegas. Ingen av dem lär emellertid hamna i den nystartade klubbeb.