Calle Järnkrok.Foto: Danny Murphy/Icon Sportswire

Han har setts som den kanske troligaste svensken att hamna i Vegas. Men så blir det inte. Calle Järnkrok blir kvar i Nashville.

Vi får säkert se någon blågul spelare i Vegas Golden Knights, men det blir inte Calle Järnkrok. Hans agent bekräftade under lördagen att Järnkrok kommer bli kvar i Nashville även kommande säsong, skriver The Tennessean.

Nashville hade tippats skydda PK Subban, Roman Josi, Ryan Ellis, Mattias Ekholm, Ryan Johansen, Viktor Arvidsson, Filip Forsberg och James Neal. Men så blir det alltså inte.Calle  Järnkrok är en av de skyddade spelarna, vilket gör att den forne 40-målsskytten James Neal förmodligen är den som riskerar att hamna i Vegas. Det spekuleras också i att Pontus Åberg är en spelare Vegas har tittat extra på.

Calle Järnkrok stod den gångna säsongen för 31 poäng, vilket är hans bästa notering i NHL. Han skrev under förra sommaren på ett ovanligt sexårskontrakt med en lönetaksträff på ynka två miljoner dollar. En lönetaksträff som intresserat Vegas, men som uppenbarligen också intresserar Nashville. Nu får Järnkrok jaga vidare efter den Stanley Cup-titel man var så nära att ta den här säsongen.

Expansionsdrsaften äger rum på onsdag.