Jevgenij Kuznetsov.Foto: All Over Press

22,7 miljoner kronor. Så mycket uppges Gagarin Cup-mästarna SKA vara villiga att betala bara för att få rättigheterna till Jevgenij Kuznetsov och försöka locka hem honom till spel i Ryssland nästa säsong. Trumfkortet man sitter på är OS-spel.

Det är en OS-säsong på gång och med det har också SKA Sankt Petersburg, regerande Gagarin Cup-mästare, fått upp ett hopp om att lyckas knyta till sig Jevgenij Kuznetsov för en säsong.

Kuznetsovs kontrakt med Washington går och SKA hoppas så hårt på att man ska kunna locka hem honom att man enligt ryska sajten R-Sport kommer att köpa rättigheterna till Kuznetsov från hans tidigare KHL-klubb Traktor för 150 miljoner rubel, runt 22,7 miljoner kronor.
Klubben själv tillbaka visar uppgifterna: ”Tro inte på rykten. All officiell information finns endast på vår hemsida”, skriver klubben.

SKA har trots att det är OS-säsong, tappat Vadim Sjipatjov till Vegas redan. Dessutom väntas hans radarpartner Jevgenij Dadonov välja spel i samma klubb när han blir free agent 1 juli. Ilja Kovaltjuk har inte heller skrivit något nytt kontrakt med SKA, utan hoppas även han på en NHL-återkomst.

Kuznetsov sköt 19 mål och 40 assist på 82 matcher i NHL den gångna säsongen. Säsongen innan gjorde han 77 poäng på 82 matcher och det lär inte vara en liten löneökning som Washington behöver punga ut med för att behålla ryssen, som bara tjänade tre miljoner per säsong över de två senaste säsongerna.