• Publicerat 19 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Gary Bettman.Foto: All Over Press

Lönetaket blir två miljoner dollar högre nästa säsong. Det meddelade NHL och spelarfackföreningen NHLPA på söndagen. Nästa säsong kommer klubbarna i NHL max att kunna spendera 75 miljoner dollar på sina lagbyggen.

Det var länge oklart om det över huvud taget skulle bli någon höjning av NHL:s lönetak. Den svaga kanadensiska dollarn i kombination med vissa klubbars svårigheter att få ihop ekonomin gjorde att prognosen tidigare under säsongen löd att taket skulle stanna på 73 miljoner dollar.

Men när ligan och spelarfacket i går presenterade siffran för säsongen 2017/18 visar det sig att klubbarna kommer att få möjlighet att spendera lite mer. Lönetaket höjs med två miljoner till 75 miljoner dollar samtidigt som golvet, alltså vad en NHL-klubb minst måste lägga på spelare, kommer att hamna på 55,4 miljoner dollar.

CHICAGO MÅSTE BANTA – LIGGER ÖVER LÖNETAKET

Av de 31 NHL-klubbarna är det just nu bara Chicago Blackhawks som befinner sig över 75 miljoner dollar i lönekostnader. Klubben ligger drygt 2,5 miljoner dollar över taket, men har fram till säsongsstarten på sig att åtgärda det.

Blackhawks kommer att vara tvungna att göra sig av med vissa spelare för att hålla sig inom ramarna. Bland spelarna som kan försvinna har framför allt Marcus Krüger, som lämnades oskyddad inför expansionsdraften, och Niklas Hjalmarsson nämnts i rykten.