• Publicerat 19 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 1 Kommentar
Petr Mrázek.Foto: All Over Press

För ett drygt år sedan var han en av NHL:s mest hyllade målvakter. I går lämnades Petr Mrázek oskyddad i expansionsdraften av Detroit Red Wings. Enligt rykten för att han har visat ”dålig attityd”, skriver mlive,com.

Tjecken Petr Mrázek var en av de stora överraskningarna bland spelarna som lämnades oskyddade av respektive NHL-klubb inför expansionsdraften i går. Trots att han är åtta år yngre och tjänar nästan 1,5 miljoner dollar mindre, valde Detroit Red Wings att skydda veteranen Jimmy Howard i stället. Beslutet från general managern Ken Holland skapade ramaskri bland en hel del av fansen, som redan sedan tidigare visat missnöje med var klubben är på väg.

Mrázek fick sitt NHL-genombrott säsongen 2015/16 då han länge fanns med i målvaktstoppen och till och med nämndes som en tänkbar kandidat till Vezina Trophy. Då stannade hans räddningsprocent på 92,1. Den här säsongen var han långt ifrån lika framgångsrik. Mrázeks räddningsprocent sjönk till 90,1 under en säsong där Red Wings missade slutspel för första gången sedan 1990.

Det var i samband med det här som Red Wings förtroende för målvakten urholkades. I alla fall om man ska tro den artikel som Ansar Khan på mlive.com publicerade efter att det blev klart att klubben exponerar Mrázek i expansionsdraften.

”SVÅRARE PCH SVÅRARE ATT COACHA”

Khan uppger att förhållandet mellan Red Wings och målvakten har varit spänt. Han skriver att problemen startade när man började förhandla kontrakt inför säsongen och hade svårt att komma överens innan Mrázek slutligen skrev under ett tvåårskontrakt värt åtta miljoner dollar. I samband med det var tanken att Jimmy Howard skulle bli trejdad. När klubben inte lyckades med det ska Mrázek ha surnat till över det, påstår Ansar Khan i artikeln.
”Mrázek har alltid haft ‘swagger’ och ett självförtroende som har attraherat Red Wings. Men ibland är han för kaxig för sitt eget bästa, tycker vissa i organisationen. Han blev svårare och svårare att coacha förra säsongen, säger de”, skriver Khan.

Nu riskerar Red Wings att förlora spelaren som sågs som klubbens framtida målvaktsstjärna utan kompensation senare i veckan. Vegas Golde Knights förväntas visserligen satsa på Marc-André Fleury som sin förstamålvakt nästa säsong. Det hindrar emellertid inte klubben från att plocka upp fler målvakter i ett försök att trejda dem mot andra tillgångar.

Red Wings har till skillnad från vissa andra klubbar inte gjort någon uppgörelse med Golden Knights kring vilka spelare man får ta respektive inte ta i expansionsdraften. Ken Holland säger att det aldrig var aktuellt.
– Vi hade ett tufft år. Vi försöker bygga vårt lag och jag slösar inga framtida tillgångar på att försöka hålla fast vid de här spelarna, säger han till mlive.com.

 

One thought on “Därför skyddas inte målvaktsstjärnan i expansionsdraften: ”För kaxig för sitt eget bästa”

  1. Pingback: Sex spelare Vegas Golden Knights inte får missa i expansiondsdraften

Comments are closed.