• Publicerat 20 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Rodrigo Abols.Foto: Bildbyrån/Andreas Pranter

Örebro fortsätter att värva ungt. Efter att ha gjort klart med JVM-svensken Filip Ahl i går blev det i dag klart att man värvar den lettiske centern Rodrigo Abols.
– En ung och lovande spelare som är här för att ta nästa kliv i sin karriär, säger sportchefen Niklas Johansson om nyförvärvet.

Örebro Hockey är inne i ett stim av värvningar just nu. Och merparten av dem har varit unga spelare. I går hämtade man in JVM-forwarden Filip Ahl, som spelade för Regina Pats i WHL den gångna säsongen.

Från Nordamerika plockar Örebro nu även in den storvuxne centern Rodrigo Abols. 21-åringen, som har spelat VM för Lettland vid två tillfällen, kommer närmast från juniorligan QMJHL i Kanada, där han som överårig representerade Acadie-Bathurst Titan den gångna säsongen.
– Rodrigo är en center med bra tekniska färdigheter som hela tiden jobbar stenhårt för att bli bättre. Det är en ung och lovande spelare som är här för att ta nästa kliv i sin karriär. Han kommer hit från de nordamerikanska juniorligorna för att nå sitt mål om att ta en ordinarie plats i NHL, säger Örebros sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

”EN SPELARE VI HAR SCOUTAT PÅ PLATS”

Abols gjorde 50 poäng på 52 matcher i QMJHL efter att ha flyttat dit från WHL där han spelade för Portland Winterhawks. Han har även 14 KHL-matcher med Dinamo Riga på meritlistan och draftades av Vancouver Canucks förra sommaren.
– Trots sin unga ålder har han redan hunnit med att spela två VM-turneringar för Lettland. Det är en spelare som vi har scoutat på plats i bland annat landslaget och av vår scout Anders Östberg i tidig juniorålder. Han räknas som en av Lettlands mest lovande spelare, säger Niklas Johansson.

Kontraktet med Abols löper över de två kommande säsongerna.

Örebro har inte värvat klart. Man ska även ha in fler spelare på backsidan innan truppen är fullständig.
– Vi fortsätter att scouta marknaden och vi kommer snart att kunna presentera nyförvärv på backsidan, säger Niklas Johansson.