Ryan Reaves.Foto: All Over Press

Han skyddades av St.Louis i expansionsdraften. Men det var bara av taktiska skäl skulle det visa sig. Två dagar efter byttes Ryan Reaves bort.
— Det var chockerande, säger han till tidningen St.Louis today.

Det betydde mycket för Ryan Reaves att St:Louis GM Doug Armstrong valde att skydda den 30-årige forwarden i expansionsdraften så Vegas Golden Knights inte kunde plocka honom.
— Det betydde mycket. ”Army” (Armstrong) hade ett par tuffa beslut att fatta och ett par bra spelare lämnades oskyddade. Jag har varit med Blues organisation i tio år och det var där jag ville stanna, berättar han för St.Louis today.

SPELADE PINGIS

Det visade sig att Reaves var en bricka i spelet för att kunna trejda till sig ett draftval i första rundan och Oskar Sundqvist från Pittsburgh.
— Det var lite chockerande. Det första jag tänkte på var alla grabbarna i St. Louis. Jag älskar verkligen alla gubbarna i laget.
— Men samtidigt går jag till de dubbla försvarande Stanley Cup-mästarna och du kan definitivt gå till sämre lag i ligan. Jag är faktiskt hedrad över vad de gav upp för mig. För tio år sedan, när jag spelade i Alaska, om du skulle ha berättat för mig att Stanley Cup-mästarna skulle byta till sig mig mot ett förstarundeval och ett prospect, skulle jag troligen ha slagit dig i ansiktet, berättar forwarden som draftades i femte rundan 2005 av St.Louis.

Ryan Reaves hade glömt bort att det var NHL-draft i helgen och spelade pingis när SMS:en började komma.
— Jag gick in på Twitter riktigt snabbt och det första jag såg var: ”Det verkar som att Reaves går för en förstarunda”. Jag tänkte att självklart är det ett skämt.