Timrå IK

HOCKEYKORTET: TV-profilen gick till Färjestad för att vinna SM-guld

ANNONS

Han har med tiden blivit en av våra mest framträdande hockeypersonligheter i TV-rutan. Men innan det var Sanny Lindström en skicklig hockeyback som 2011 äntligen fick vinna SM-gu med Färjestad.

Sanny Lindström ser vi idag oftast i TV-rutan som expert på C Mores hockeysändningar. Han har allt som oftast klockrena analyser och lyfter gärna upp viktiga ämnen på agendan. Bland annat har han jobbat hårt för att belysa problemen med hjärnskakningar.

Men vi får inte glömma bort vilken skicklig hockeyspelande den Huddingefostrade backen var. Efter sin tid som junior i Huddinge valde han spela i Nordamerika innan han återvände till Sverige. Då blev klubbadressen Timrå.

BERGLUND ÖVERTALADE

Efter en utflykt till Schweiz (Rapperswil), där han spelade tillsammans med bland andra Christian Berglund, kom Sanny Lindström att värvas till Färjestad inför säsongen 2009/10. Det var också i Karlstadsklubben han kom att vinna sitt första och enda SM-guld. Just Christian Berglund hade en ganska stor betydelse för att Sanny Lindström skulle flytta till Färjestad.
— Våra familjer umgicks mycket i Schweiz. När jag började prata om att flytta hem var den han som började pusha för att jag skulle välja Färjestad, berättar Sanny Lindström och fortsätter:
— Jag hade egentligen bestämt mig ganska tidigt att jag skulle gå till Timrå. När jag lämnade Timrå hade jag också sagt att jag skulle komma tillbaka en dag. Jag hade till och med ett kontrakt klart med Timrå som egentligen var mer fördelaktigt än det jag fick i Färjestad.
— Jag kände att skriver jag ett fyraårskontrakt med Färjestad så kommer jag att vinna SM-guld. Har man fyra år på sig i Färjestad kommer man förr eller senare vinna.

FÖRSTA ÅRET VAR TUFFT

Redan andra säsongen i Färjestad får alltså Sanny Lindström vara med och vinna SM-guld.
— Första året var ganska tufft och vi åkte ut i kvartsfinal. Jag förstod snabbt att det inte accepterades i Färjestad. Det var många möten och jag vart inkallad till Thomas Rundqvist och Jörgen Jönsson som frågade varför det gick som det gick.
— Under sommaren när namnen började ticka in, Jonas Junland, Christian Berglund, Rickard Wallin, Mattias Sjögren, Alexander Salak och några till, kände jag att kan vi få ihop det här då kan det bli riktigt bra. Det tog ändå ganska lång tid innan vi verkligen fick ihop det och att det verkligen kuggade i. Det var först i januari om jag minns rätt.
— Vi hade inte vunnit på sju matcher. Då förlorade vi en lördag hemma mot Södertälje. Dagen efteråt vart vi i spelarrådet inkallade på ett möte. Då satte vi riktlinjerna över vad vi skulle acceptera av varandra. Det var jäkligt högt till tak på det mötet kan jag säga och det höll på i fyra eller fem timmar. Vi kritiserade varandra, vi spelare och tränare, och gav både ris och ros. Efter det mötet kom vi tillsammans som grupp på ett väldigt bra sätt.
— Vi vart bara bättre och bättre. När vi väl kom in i slutspelet hade jag en väldigt bra känsla och kände att den här chansen kanske jag aldrig får igen.

Vad var det som gjorde att ni till slut vann?
— Dels hade vi ett bra lag och dels fick vi alla att acceptera sina roller. Det vart exempelvis mer naturliga roller för både Micke Johansson och Dick Axelsson som är lite lirare och som kanske behöver lite fria tyglar. Alla kuggade i samtidigt som defensiven bara blev bättre och bättre.
— Med all respekt för både AIK och Skellefteå, när vi hade slagit ut Brynäs, som var den tuffaste matchserien i det slutspelet, kändes det att det lag som slår oss måste vara väldigt bra.

Sanny Lindström spelade i Färjestad fram till och med säsongen 2012/13 då han tvingades sluta på grund av upprepade hjärnskakningar.

Hockeykortet är från Card Cabinett elitset

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL