• Publicerat 5 juli, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Oscar Lindberg. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I expansionsdraften valde Vegas Golden Knights att plocka Oscar Lindberg från New York Rangers. Nu har svensken skrivit ett tvåårskontrakt med klubben, värt 28 miljoner kronor.  

Oscar Lindberg lämnades oskyddad av Rangers i expansionsdraften. Något som Vegas nappade på och plockade till sig rättigheterna för 25-åringen. Lindberg satt på ett utgående kontrakt, men var ”restricted free agent”.

Precis som väntat har Skellfteå-sonen nu också skrivit på ett kontrakt med Vegas, meddelar klubben på sin hemsida. Kontraktet är på två år och ger Lindberg en lön på 1,7 miljoner dollar per säsong. Totalt är kontraktet med andra ord värt 28 miljoner kronor.

Lindberg kommer från två riktigt bra säsonger för Rangers. Han blev även uttagen till den svenska VM-truppen som i år vann guld i Köln.